[...] wszystko, co potrzebne jest kulturyście do szybkiej i maksymalnej budowy siły i masy mięśniowej.Creasteron to prawdziwa "All in one formula" pozwalająca zastąpić standardowe produkty kreatynowe, białkowe, aminokwasowe, antykataboliki i modulatory poziomu hormonów anabolicznych jednym bardzo skutecznym preparatem. Stosując jedyny w swoim rodzaju [...]
[...] spożywaj 5-7 małych posiłków dziennie Suplementy: Termogeniki (chyba, że stan zdrowia na to nie pozwala) i odżywki białkowe Rzeczy, których się wystrzegaj: Wysokotłuszczowe produkty, podjadanie między posiłkami, niekompletne źródła białek, alkohol, napoje słodzone i soki owocowe. Info do zapamiętania: Nie jedz za późno i nie śpiesz się w [...]
[...] mięśniowych i w formie acylokoenzymów A dystrybuuje je do reakcji metabolicznych. Dzięki niemu mogą być spalane kwasy tłuszczowe i metabolity glukozy oraz buforowane kwaśne produkty reakcji spalania i metabolizmu aminokwasów. Unikalne zdolności wysiłkowe wspomnianych zwierząt warunkowane są właśnie tym, że ich mięśnie generują bardzo wysokie [...]
[...] ( Obecność błonnika pomaga obniżyć poziom glukozy we krwi i stężenie insuliny ) czyli (sałata /kapusta /rzepa /por /banany itd ) Ważna sprawą jest pora w jakiej zjadamy produkty zawierające duze ilości weglowodanów .. najlepiej zjadajmy większe ilości w pierwsej cześci dni ( rano ) i w czasie okołotreningowym ( trening siłowy ) hmm a co z [...]
[...] Dietetyk dr Kozłowska-Wojciechowska się nie dziwi: - Sztuczne konserwanty są przebadane, dopuszczone do użytku i nie szkodzą. A najstarszym konserwantem jest sól, tyle że produkty konserwowane w ten sposób wcale nie są zdrowe. Sól w nadmiarze przyczynia się do udarów mózgu, raka żołądka. Jemy 14 g soli dziennie, a powinniśmy jeść 5-6 g. [...]
[...] w przedziale 40 - 70%. Pozostałe składniki to głównie węglowodany, a także zestawy witamin, mikro i makroelementów i in. Stosunkowo wysoka zawartość węglowodanów zbliża te produkty do typowych tzw. „gainerów" i sprawia, że są one wykorzystywane w celu poprawy siły i masy mięśniowej. Jednak zwiększony udział białek w składzie odżywki ma na celu [...]
GAINERY I WĘGLOWODANY Gainery, weight gain powders - produkty umożliwiające uzyskanie przyrostu masy ciała, bez zwiększenia tkanki tłuszczowej. Zawierają białka (proteiny), węglowodany, witaminy, minerały oraz inne składniki odżywcze niezbędne do uzyskania optymalnego przyrostu masy mięśniowej i siły. Podstawowym celem ćwiczeń siłowych i [...]
O d ż y w i a n i e. ODżYWIANIE -------------------------------------------------------------------------------- Najbardziej niedocenianym elementem współdecydującym o nabieraniu masy jest prawidłowe odżywianie. Wielu początkujących kulturystów wybiera suplementy białkowe (tj. odżywki) zapominając o prawidłowym żywieniu. Należy [...]
[...] Tłuszcze pożywienia są najbardziej skoncentrowanym źródłem energii, witamin rozpuszczalnych w tłuszczach oraz niezbędnych kwasów tłuszczowych (NNKT). Głównym źródłem NNKT są produkty pochodzenia roślinnego. Kwas linolowy występuje w większych ilościach w olejach jadalnych, np. w oleju kukurydzianym, słonecznikowym, sojowym, w nieco mniejszych [...]
[...] kulturyści przyjmują ok. 2g białka na każdy kilogram wagi ciała dziennie. Dobre źródła: ryba, kurczak i indyk bez skóry, białko jajek, chude czerwone mięso, beztłuszczowe produkty mleczne. >>>Węglowodany. Główne źródło energii (aczkolwiek to tłuszcze są w nią najbogatsze). Dzielone na cukry proste (łatwo trawione, powodują zwiększenie ilości [...]
[...] obowiązkom jakim go obarczono, białko w diecie musi być wysokogatunkowe a nie wybrakowane. Dlatego w okresie stosowania tego środka pamiętajmy by na talerzu znalazły się produkty wysokobiałkowe o zbilansowanym składzie aminokwasowym jak chude mięso wołowe, cielęce, drób, ryby, chude przetwory mleczne. Unikajmy natomiast tłustych wędlin, [...]
[...] substancje przechodzą przez złożony system rur i zbiorników a następnie pod wpływem wysokich temperatur i ciśnień łączą się ze sobą lub rozkładają dając w efekcie różne produkty końcowe. Dzięki sprawnie działającej aparaturze powstają substancje potrzebne do produkcji różnych surowców oraz wyrobów gotowych. W procesie technologicznym [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] posiadają już jakieś pojęcie na temat stosowania tego typu specyfików. Należy pamiętać oczywiście, iż suplement diety oznacza dodatek do niej, a nie składnik zamienny za produkty żywieniowe. Co trzeba wiedzieć, czyli garstka podstaw Generalnie odnowa komórkowa tkanek mięśniowych jest bezpośrednio powiązana z uszkodzeniem mięśni, a tym [...]
[...] 8% maltotriozy i 82% wyższych oligosacharydów, które zwiększają skuteczność działania Carbo Pur, powodując jednak przy tym, że nie jest on tak dobrze rozpuszczalny jak produkty zawierające więcej cukrów prostych. Dzięki odpowiedniemu pokierowaniu procesem hydrolizy wchłanianie Carbo Pur jest długotrwałe i równomierne oraz nie wpływa na [...]
[...] obowiązkom jakim go obarczono , białko w diecie musi być wysokogatunkowe, a nie wybrakowane. W okresie stosowania tego środka pamiętajmy, aby na talerzu znalazły się produkty wysokobiałkowe o zbilansowanym składzie aminokwasowym jak chude mięso wołowe, cielęce, drób, ryby, chude przetwory mleczne. Unikajmy natomiast tłustych wędlin, [...]
[...] na temat wartości odżywczych różnych produktów. Trwają spory na temat tego, czy jedząc makaron można schudnąć, czy lepiej jeść masło zamiast margaryny albo czy wszystkie produkty "light" to postawa zdrowego żywienia. Czy produkty "light" są faktycznie niskokaloryczne? W większości przypadków tak, producenci obniżyli w nich zawartość [...]
[...] rozpuszczamy w wodzie lub w soku, a nie w mleku, to zawarta w niej szczątkowa ilość laktozy nie stanowi naprawdę żadnego problemu. Można też nabyć na naszym polskim rynku produkty ( dystrybutor z USA ), zawierające w swoim składzie laktazę - enzym odpowiedzialny za trawienie laktozy. Powyższe pozwala każdemu klientowi, cieszyć się smakiem [...]
[...] rozpuszczamy w wodzie lub w soku, a nie w mleku, to zawarta w niej szczątkowa ilość laktozy nie stanowi naprawdę żadnego problemu. Można też nabyć na naszym polskim rynku produkty ( dystrybutor z USA ), zawierające w swoim składzie laktazę - enzym odpowiedzialny za trawienie laktozy. Powyższe pozwala każdemu klientowi, cieszyć się smakiem [...]
[...] obowiązkom jakim go obarczono, białko w diecie musi być wysokogatunkowe a nie wybrakowane. Dlatego w okresie stosowania tego środka pamiętajmy by na talerzu znalazły się produkty wysokobiałkowe o zbilansowanym składzie aminokwasowym jak chude mięso wołowe, cielęce, drób, ryby, chude przetwory mleczne. Unikajmy natomiast tłustych wędlin, [...]
[...] białek enzymatycznych sprawiają, że spożyte białko jest łatwiej trawione i wchłaniane w jelitach. DLACZEGO MNIEJ PRZETWORZONE PRODUKTY ZBOŻOWE SĄ LEPSZE? Mniej przetworzone produkty zbożowe charakteryzują się większą zawartością białka. Warto wybierać właśnie takie produkty do naszej diety z jeszcze jednego ważnego względu. W białkach zbóż [...]